СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – на Донеччині заочно судитимуть двох поліцейських

Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – на Донеччині заочно судитимуть двох поліцейських
379105 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції, які обвинувачуються у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що 37-річний старший інспектор чергової частини та 39-річний помічник чергового чергової частини сектору моніторингу відділу поліції № 4 Маріупольського районного управління поліції ГУ НП в Донецькій області зрадили присязі працівника правоохоронного органу України та почали працювати на окупаційну владу рф.
Обвинувачені публічно заявили у мережі Інтернет, а саме на YouTube-каналі фейкового «міністерства внутрішніх справ ДНР», про добровільне зайняття посад у незаконно створеному окупаційною владою рф на тимчасово захопленій території Донецької області «Мангушському рввс мвс днр».
Дії фігурантів спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполь) ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську.
Оскільки зловмисники продовжують перебувати на тимчасово окупованій території Донеччині, їх судитимуть заочно. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео