СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Чергові вбивства мирних мешканців та руйнування інфраструктури - на Донеччині не вщухають обстріли

Чергові вбивства мирних мешканців та руйнування інфраструктури - на Донеччині не вщухають обстріли
354228 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 29-30 травня 2022 року під щільними обстрілами збройних сил рф перебували міста та селища Волноваського, Бахмутського та Краматорського районів Донецької області.
В результаті артилерійських обстрілів окупантами смт Нью-Йорк та м. Торецька 27-річний чоловік загинув, ще троє отримали поранення. Пошкоджено автомобілі та понад 10 приватних будинків. А у с. Закітне Краматорського району під час мінометного обстрілу перелами, мінно-вибухові травми та осколкові поранення отримав 63-річний місцевий мешканець.
Також ворожі снаряди пошкодили будинки та магазини у с. Озарянівка м. Торецька, с. Старомайорське Волноваського району та смт Ярова Краматорського району.
Поблизу с. Травневе Бахмутського району внаслідок бойових дій порушена герметичність гілки аміакопроводу “Тольятті — Одеса”, яка не експлуатується з 2014 року. В результаті відбувся витік аміаку.
Окрім цього загарбники продовжують руйнувати інфраструктуру тимчасово окупованого м. Лиману та його околиць. Пошкоджено житлові будинки, приміщення двох бібліотек та адміністративні будівлі.
Досудові розслідування тривають.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео