СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Російське вторгнення в Україну : Оперативна інформація станом на 18.00 від Генштабу ЗСУ

Російське вторгнення в Україну : Оперативна інформація станом на 18.00 від Генштабу ЗСУ
405018 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативна інформація станом на 18.00 від Генштабу ЗСУ

▫️На Слобожанському напрямку угруповання військ противника продовжує завдавати авіаційних ударів та артилерійських обстрілів міста Харкова.

▫️На Ізюмському напрямку окупанти здійснюють спроби наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

▫️Ворог продовжує зосереджувати сили і засоби як на тимчасово зайнятих територіях Харківської області, так і у Бєлгородській області, у безпосередній близькості до державного кордону України. Так, до району населеного пункту Волохів Яр та міста Ізюм окупанти перемістили кілька підрозділів. 

▫️Противник нарощує систему ППО, веде повітряну розвідку позицій підрозділів ЗСУ із застосуванням БПЛА у районах населених пунктів Велика Комишуваха, Іванівка, Червоне, Курулька, Довгеньке, Нова Дмитрівка та Барвінкове.

▫️Російські окупаційні війська продовжують здійснювати протиправні дії на захоплених територіях Харківської області. За наявною інформацією, противник примусово вивозить населення на територію рф. Окупанти розповсюджують дезінформацію про захоплення Харкова, Києва та Запоріжжя.

▫️На Донецькому напрямку ворог веде активні бойові дії практично вздовж всієї лінії зіткнення. Не припиняються авіаційні удари та артилерійські обстріли позицій Українських захисників.

▫️Основні зусилля противника зосереджені на веденні наступальних дій на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському і Курахівському напрямках з метою взяття під повний контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та, імовірно, здійснення подальшого наступу на Лиман, Слов’янськ та Барвінкове.

▫️На Маріупольському напрямку ворог продовжив завдавати авіаційних ударів по місту Маріуполь. Основні зусилля зосереджено на блокуванні підрозділів Сил оборони в районі заводу “Азовсталь”.

▫️На Запорізькому напрямку противник перегруповується, нарощує підрозділи артилерії з метою продовження наступу.

▫️На Таврійському напрямку ворог продовжує демонстративні дії з метою недопущення перекидання підрозділів наших військ на інші напрямки, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

▫️На Південнобузькому напрямку окупанти ведуть бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. Ворог продовжує перегрупування підрозділів, вживає заходів щодо поповнення запасів. 

▫️Тривають підготовчі заходи противника до здійснення наступу та виходу на адміністративний кордон Херсонської області. 

▫️На Миколаївському напрямку ворог продовжує спроби вогневого ураження позицій наших військ. 

▫️На Бессарабському напрямку окупанти розповсюджують дезінформацію щодо загрози населенню Придністровського регіону Республіки Молдова з боку України.

▫️На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь і далі виконують завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. 

▫️Не виключається здійснення противником провокацій у прикордонних районах.

▫️Зберігається загроза завдання противником ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. За наявною інформацією, на території республіки білорусь до цього часу розгорнуті російські ОТРК “Іскандер-М”, а окремі авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил російської федерації і далі базуються на визначених аеродромах.

▫️На Сіверському напрямку противник продовжує артилерійські обстріли підрозділів наших військ та інфраструктури у прикордонних з російською федерацією районах України. 

▫️Російські окупанти завдають ракетно-бомбових ударів та здійснюють артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та житлових районів у населених пунктах Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Харківської областей.

▫️Противник також продовжує незаконне утримання громадян України та піддає їх катуванням і тортурам.

▫️У результаті наступу підрозділів Сил оборони України на Харківщині було відновлено контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео