СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Погодився співпрацювати з окупантами – співробітнику ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру

Погодився співпрацювати з окупантами – співробітнику ДСНС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру
417901 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 46-річному мешканцю смт. Мангуш Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 12 березня 2022 року начальник одного з державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та погодився співпрацювати з ворогом, який тимчасово взяв контроль над частиною Маріупольського району.
Зловмисник провів представників окупаційної адміністрації рф до приміщення пожежно-рятувального загону у смт. Мангуш, де надав згоду на зайняття посади у псевдодержавному органі - так званому міністерстві з надзвичайних ситуацій «ДНР».
Незаконна діяльність підозрюваного спрямована на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео