СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Передавав секретні дані щодо озброєння – поплічнику бойовиків повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)

Передавав секретні дані щодо озброєння – поплічнику бойовиків повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)
169975 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Харкова повідомлено про підозру у замаху на вчинення державної зради та сприянні терористичній організації (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК України).

     
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня 2020 року чоловік, будучи поплічником бойовиків, систематично збирав та передавав представникам іноземних спецслужб РФ  фото та відеоматеріали щодо місця дислокації військової техніки і особового складу на території м. Харкова. Крім того, зловмисник таємно повідомляв про оперативну обстановку поблизу штабу Національної гвардії України через один з месенджерів.
 
 
Виконуючи завдання «кураторів» ФСБ РФ, зрадник отримав документи із закритих дослідницьких програм в оборонній сфері одного із інститутів Харкова, після чого був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється  слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео