СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Збитки «Universal» – вперше на Донеччині двох осіб судитимуть за порушення авторських прав світового кіновиробника

Збитки «Universal» – вперше на Донеччині двох осіб судитимуть за порушення авторських прав світового кіновиробника
170955 ПЕРЕГЛЯДІВ
Маріупольською окружною прокуратурою вперше у Донецькій області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом порушення авторського права за попередньої змовою групою осіб, що завдало матеріальну шкоду у великому розмірі (ч. 2 ст. 176 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2021 року 51-річний мешканець м. Маріуполя разом із 25-річним сином облаштували на території с. Урзуф так званий літній кінотеатр. З метою одержання прибутку вони незаконно транслювали кінострічки, що належать кінокомпанії «Universal» (США), а офіційним кінодистриб’ютором якого в Україні є ПрАТ «БіЕндЕйч».
 
Крім того, переклад художніх та мультиплікаційних фільмів відбувався російською мовою, що є порушенням Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Неправомірні дії обвинувачених завдали кінокомпанії «Universal» збитків на суму близько 400 тис грн.
 
Наразі на вилучене у ході обшуків технічне обладнання та майно обвинувачених накладено арешт. Досудове розслідування здійснювалося Маріупольським РУП ГУНП в Донецькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео