СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Які імена нових мешканців Ічнянської громади запам’ятались у 2021 році?

Які імена нових мешканців Ічнянської громади запам’ятались у 2021 році?
349727 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Ви вже з ім’ям визначились?», – відповідь на це питання починає хвилювати батьків ще задовго до народження дитини. Його можна почути, як від рідних, так й друзів, знайомих або ж колег. Проте поради чи внутрішнє переконання врешті-решт допомагають батькам обрати наймилозвучніше ім’я для їх нащадка.

В Ічнянській громаді у 2021 році найпопулярнішими іменами серед дівчаток були: Марія, Злата, Софія, Емілія, Мілана та Вікторія. Для хлопчиків часто обиралися імена: Артем, Давид, Ігор та Тимофій.

Варто зазначити, що рідковживаними іменами малюків Ічнянської громади стали Еміна, Каріна, Аня, Аміна, Нікіта та Даніїл.

Нагадаємо, що для новоспечених батьків Міністерство юстиції створює сучасні сервіси, що спрощують процедуру державної реєстрації народження дитини, серед яких і «єМалятко». Лише на підставі однієї заяви батьки можуть отримати послуги з:

–  проведення державної реєстрації народження;

–  реєстрації місця проживання дитини;

–  призначення державної допомоги при народженні дитини;

–  призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

–  внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;

–  реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

–  визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

–  внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Реалізації комплексної послуги дає змогу подружжю насолодитися щасливими моментами батьківства та провести час з користю для сім’ї. Попит на сервіс «єМалятко» демонструють показники – за 2021 рік в Ічнянському відділі ДРАЦС послугою скористалися 73 родини, що становить 85% від загальної кількості народжень.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео