СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Реальне покарання: засуджено посадову особу, недбалість якої коштувала державі понад 8 млн грн

Реальне покарання: засуджено посадову особу, недбалість якої коштувала державі понад 8 млн грн
359878 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення, яке підтримували прокурори Слов’янської окружної прокуратури, Слов’янським міськрайонним судом оголошено вирок начальнику одного з відділів Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Прокурорами у суді доведено, що упродовж 2017-2018 років посадовець підписав договори з 3 підприємствами щодо постачання пари та гарячої води до дитячих закладів освіти на загальну суму 8,4 млн грн. При цьому правопорушник не перевірив відповідність зазначеного у договорах тарифу чинному законодавству, яке регламентує вартість постачання теплової енергії до установ, що фінансуються з бюджету.
 
Внаслідок неналежного виконання особою службових обов’язків, на користь підприємств необґрунтовано перераховано понад 8,4 млн грн.
 
Вироком суду чоловіку призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, строком на 2 роки.
 
Крім того, судом задоволено позов прокуратури в інтересах держави на суму понад 8,4 млн грн.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео