СТУДЕНТ УКРАЇНИ

COVID-19: чоловіка засуджено за виготовлення та використання підробленого Міжнародного свідоцтва про вакцинацію

COVID-19: чоловіка засуджено за виготовлення та використання підробленого Міжнародного свідоцтва про вакцинацію
294063 ПЕРЕГЛЯДІВ
За принципової позиції прокурорів Покровської окружної прокуратури Мар’їнським районним судом чоловіка засуджено за підроблення та використання завідомо підробленого офіційного документу (ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України).
Прокурорами у суді доведено, що у жовтні 2021 року 28-річний мешканець одного із сіл Покровського району знайшов у мережі Інтернет бланк Міжнародного свідоцтва про вакцинацію/профілактику від коронавірусної хвороби COVID-19. Вписавши у псевдодокумент власні анкетні і паспортні дані, чоловік роздрукував його на кольоровому принтері та власноруч поставив у ньому підпис від імені лікаря.
 
У подальшому, з метою ухилення від карантинних заходів щодо обмеження пересування пасажирів у транспортних засобах міжобласного сполучення без наявності документа про отримання повного курсу вакцинації, правопорушник використав підроблений бланк під час купівлі квитка на автобус сполученням «Курахове-Дніпро».
 
Під час перевірки пасажирів на наявність сертифікатів невакцинованого власника «свідоцтва» викрито правоохоронцями.
 
Суд призначив чоловіку покарання у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17 850 грн.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео